Другий формаційний вікенд «pro ЛіС (лідерство і служіння)»: «Молодість: час діяти чи «стан душі»?»

Читай також

  • Духовна підтримка та розвиток особистості: як на Львівщині діє центр для дітей-сиріт
  • РЕЄСТРАЦІЯ на модуль «Що по тривозі?» офіційно відкрита
  • Відбулася традиційна щомісячна зустріч відповідальних за душпастирство молоді в УГКЦ
        • Другий формаційний вікенд «pro ЛіС (лідерство і служіння)»: «Молодість: час діяти чи «стан душі»?»

          Вже другий формаційний вікенд «pro ЛіС (лідерство і служіння)» відбувся 4-6 жовтня у Мшанецьких колибах. Даний проєкт організовують Патріарша комісія УГКЦ у справах молоді спільно з Українською освітньою платформою у партнерстві з Мшанецькими колибами.

          Вже першого вечора о. Ростислав Пендюк – священник УГКЦ, парох парафії Різдва Івана Хреститителя у м.Винниках, голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ 2000-2024 рр., випускник програми Key Executive MBA 2019 говорив з учасниками про «Молодість: час діяти чи «стан душі»?». Отець наголосив: «Бог дав таланти для того, щоб ми їх побачили, усвідомили і розвивали. Молодість – це теж талант. І мислити слід не тільки про майбутнє, але й про сьогодні».

          Продовжили програму творчим майстер-класом від п. Ярослава – вчителя музичного мистецтва, зокрема, грою на сопілках та співами українських пісень.

          Другого дня Наталія Сиротич – психологиня, докторка філософії (PhD), арт-терапевтка, авторка 15 книг, членкиня Асоціації дитячих та сімейних психологів України, членкиня Української Асоціації Християнської Психології проводила тренінг з особистісного зростання й відновлення внутрішніх ресурсів у колективній взаємодії: «Діалог зі собою справжнім: взяти себе в руки чи все таки «на руки»?», що включав як лекційну частину, так і практичну – роботу в групах. «В сьогоднішній час дбати про внутрішні ресурс – це наказ зарядити себе. Це дасть силу на треба і мушу», зверталась до молоді пані Наталя.

          Далі говорили «Як виглядає жіноче лідерство в християнській сім’ї» із Марічкою Галюк – авторкою дослідницьких курсів та біблійних планів YouVersion. «Ефективне лідерство починається там, де ви вийшли за межі стереотипів, домовились між собою і не переходить кордонів один одного», пояснила Марічка.

          Про «Основи чоловічого лідерства» продовжив Богдан Галюк – християнський служитель, доктор теології, письменник, заступник керівника Департаменту освіти Української Церкви ХВЄ. Він акцентував: «Основою лідерства є християнський характер, який починається з думки, що формує наші вчинки».

          У наступній частині дискутували про сімейні цінності. «В сімʼї нас цінують не за дари, а за плоди. Це про готовність зустрічати будь-які виклики будучи вірними. Шлюб – це зменшити рух, щоб прийти далі разом» – поділилась пара про свої цінності сімейного життя.

          Завершили день розмовами біля вогнища, настільними іграми та переглядом фільму «Крістофер Робін» сюжет котрого розвивається навколо правильно сформованих цінностей, розставлення пріоритетності та формування «важливого».

          В останній день молодь рефлексувала: від отриманих знань до духовного наповнення, зокрема ділилась, що почерпнула на вікенді та з чим повертається додому.

          Далі учасники відвідали церкву Різдва Пресвятої Богородиці у с. Мшанець, яка виконувала сигнальну і оборонну функції у воєнні часи, а зараз слугує історичною памʼяткою середньовічної української сакральної архітектури. Саме в цій церкві колись служив відомий етнограф, фольклорист, історик і громадський діяч, священник УГКЦ отець Михайло Зубрицький. Учасники мали екскурсію і тоді спільно молились Божественну Літургію в храмі.

          Другий вікенд став майданчиком для теплих розмов, дружньої атмосфери та скарбницею нових отриманих знань. Реєстрація на третій вікенд, що відбудеться 11-13 жовтня вже розпочалась.

           

          Читай також

        • Духовна підтримка та розвиток особистості: як на Львівщині діє центр для дітей-сиріт
        • РЕЄСТРАЦІЯ на модуль «Що по тривозі?» офіційно відкрита
        • Відбулася традиційна щомісячна зустріч відповідальних за душпастирство молоді в УГКЦ
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"